Western Riding Achterhoek                                Laja Schuurs

Enjoy Western Riding. Enjoy SWRA.   Stichting Western Riding Achterhoek

Speciaal voor bedrijven en (sociale) instellingen

  Home

  Trainster

  Lessen / Training / Demo

  Paarden

  Accommodatie

  Wat is
  Western Riding?

  Voor bedrijven

  Stichting

  ContactUw bedrijfsadvertentie
of -logo op deze site?
Neem dan even contact met ons op: info.swra@gmail.com 

Sponsers van de SWRA Achterhoek Trophey waren: Univé Oost ; unive ;  Paard en Naald ; Texas Jack ;  't ruiterparadijs ; Welkooop Silvolde ; Subli ; For Farmers ; Apotheek Wehl & Kilder ; Lundia Varseveld ; Van Campen Bouwgroep Zelhem

 

Training "bewustwording lichaamstaal en non-verbale communicatie".
 

Doelgroepen (onder meer):

  • Managers
  • (Sociale) dienstverleners
  • Onderwijzend personeel
  • Verzorgend personeel

Wanneer er met mensen wordt gewerkt, kan je niet zonder communicatie. Daarbij spelen lichaamstaal en non-verbale communicatie regelmatig een belangrijkere rol dan dat wat er precies gezegd wordt. Vaak hebben we een lichaamstaal en is er sprake van non-verbale communicatie die niet overeenkomt met wat we zeggen of bedoelen.

Doel van deze training is dat u zichzelf bewust wordt van uw lichaamstaal en uw non-verbale communicatie. Natuurlijk kan u of uw personeel dit op andere personeelsleden of op uw klanten oefenen, maar (zoals u wel zal begrijpen,) is dat niet ideaal.

De door ons aangeboden training waarbij paarden worden gebruikt, in plaats van personen, kan misschien wat vreemd overkomen. Dat is het echter niet. U en / of uw personeel gaan bij onze training paarden begeleiden bij bepaalde oefeningen. Paarden zijn zeer gevoelig voor de lichaamstaal en de non-verbale communicatie van degene die het paard begeleidt. Het paard houdt de begeleider continu een spiegel voor, waardoor de begeleider direct geconfronteerd wordt met zijn lichaamstaal en non-verbale communicatie. Omdat een paard continu een spiegel voor houdt, wordt de begeleider zichzelf bewust van zijn / haar houding, lichaamstaal en non-verbale communicatie. Komt één van deze niet overeen met datgene wat de begeleider wil, dan zal het paard niet doen wat de begeleider bedoeld / van het paard vraagt.

Om deel te kunnen nemen aan deze training, hoeft u niet te kunnen paardrijden. Deelnemers worden begeleiders van paarden en begeleiden het paard vanuit een positie naast het paard.

In de praktijk blijkt dat de door ons aangeboden training met regelmaat nogal confronterend kan zijn, maar daardoor ook bijzonder leerzaam is. En natuurlijk niet onbelangrijk: hetgeen dat is geleerd tijdens deze training, is uitstekend toepasbaar in beroepen waarbij met mensen wordt gewerkt.

Er wordt een op maat gemaakte training aangeboden, waarbij gekeken wordt naar de grootte en de functies (beroepen) van de deelnemers van uw groep. De kosten van de training zijn hiervan, maar ook van bijvoorbeeld de trainingsduur en het aantal paarden afhankelijk. Een lunch of diner behoren tot de mogelijkheden.

In overleg met u, kunnen wij een offerte opstellen. We staan u graag te woord.


Contact: (zie ook de contactgegevens onder de button Contact)

Postadres:                                                   
Western Riding Achterhoek                         
Laja Schuurs                                               
p/a Zutphenseweg 32
7241 KS  Lochem

tel.:         06 - 286 306 64
e-mail: 
   info.swra@gmail.com 
website: www.swra.nl