St. Western Riding Achterhoek    Laja Schuurs

Home      Lessen      Onze paarden      Training      Trainster      Breeding      Demo's en Clinics      For Sale      Contact      Nieuws

 
 

Je instructrice / trainster is Laja Schuurs

Waarom trainen bij Laja Schuurs?

Het doel van trainen is om door oefenen de prestaties te verbeteren. 
Dat klinkt als heel vanzelfsprekend, maar om het in praktijk te brengen blijkt lang niet gemakkelijk te zijn. Daarom is de keuze van de juiste trainer van groot belang!

Bij training komen veel aspecten aan bod, zoals rijkunst, heldere communicatie en last but not least prettige sfeer. Om als succesvol trainer te fungeren dient men over veel specifieke vaardigheden te beschikken. 
De unieke combinatie van vaardigheden die Laja zich eigen heeft gemaakt, maken haar tot een eerste keuze trainster.

Wat maakt Laja Schuurs zo geschikt?

Bij Laja ben je bij de juiste persoon en ben je in goede handen :

  • Laja Schuurs is gediplomeerd instructrice allround westernsport op het hoogst haalbare niveau binnen Nederland.

  • Ze gediplomeerd als dressuur-instructrice.

  • Tevens heeft Laja een internationale erkenning als instructrice.

  • Laja is een WRAN erkend trainster.

  • Ze is sinds 2013 ringsteward bij de DPHC (Dutch Paint Horse Club) en kent alle ins en outs. Ze heeft hiervoor deelgenomen aan de jury-cursus van de American Paint Horse Association

  • Laja combineert dierenliefde, in het bijzonder voor paarden, met jarenlange ervaring in de ruitersport en met haar professionele opleiding en ervaring als docente biologie, NaSk en dierverzorging.

  • Laja smeedt hiermee relevante kennis en ervaring op het gebied van theorie en praktijk van western riding, dierverzorging, (ped)agogiek, didactiek, sociale vaardigheden, stimuleren van een aantrekkelijke individuele- en groepssfeer en dergelijke, tot een samenhangend trainingsstelsel.

Trainen bij Laja geeft altijd plezier en vooruitgang.

Laja heeft haar sporen verdiend met de training van haar eigen paard "Rascal", een écht werkpaard van een robuust Noors ras: de fjord. Voorwaar geen gemakkelijke keuze als het gaat om goede resultaten in de westernsport. Niettemin heeft zij een staat van dienst die er mag zijn:

Het duo is Nederlands Kampioen in diverse disciplines. Tijdens het Europees Kampioenschap haalde ze brons met haar American Appaloosa Horse "Todo Greadys Jewel". Het hoogst behaalde niveau van Laja is succesvolle deelname aan de World Open Trail tijdens de Americana in Augsburg, Duitsland.

Laja's lessen hebben een duidelijke opbouw waarin veel aandacht is voor zowel de ruiter als het paard. Duidelijke uitleg, rust en werken/denken vanuit het paard, zorgen ervoor dat er een goede basis ontstaat, van waaruit verder gewerkt zal worden. Zo kan iedere ruiter zich persoonlijk op zijn niveau verder ontwikkelen.

Ook aan het sociale aspect wordt ruim aandacht geschonken - er valt altijd wat te beleven - door diverse evenementen te organiseren zoals wedstrijden, buitenritten, kampen, vertier e.d.

Omdat Laja al van jongs af aan paarden traint en zadelmak maakt weet ze feiloos hoe ze paarden op verantwoorde wijze een succesvolle leerlijn kan aanbieden betreft de (allround) opleiding van het groene paard.

De veiligheid is dik in orde. De paarden zijn superbraaf. 
Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan de veiligheid van de ruiter, het paard en omstanders. 
 

Kortom, als je western riding wilt genieten, kom dan bij Laja Schuurs trainen!